Gastronomické procházky regiony Francie
Publikováno: 31.10.2019 | Autor: Městská knihovna Žatec
Poslední
říjnová akce v Městské knihovně Žatec přilákala ve středu 30. října
veřejnost na „Gastronomické procházky regiony Francie“. Mgr. Denisa Chopard
Pištorová vystudovala sociologii a etnologii, několik let pobývala studijně i
pracovně ve Francii a v rámci svého oboru se zajímá o antropologii
medicíny a jídla. Její přednáška doplněná obrazovou dokumentací provedla návštěvníky
výrazně odlišnými regiony Francie prostřednictvím regionálních pokrmů,
zvyklostí a tradic. Posluchači tak zavítali do Alsaska, kde se připravuje např.
choucroute nebo bretzel (preclíky), do Franché-Comté za sýry, do Bretaně za
mořskými plody a ústřicemi, poznali i pokrmy a stravovací zvyky
v Marseille nebo Provance. Lektorka již během zajímavé přednášky odpovídala na četné dotazy
návštěvníků.